marți, 25 martie 2014

Bibliografie:
Ovidiu Drimba "Istoria culturii si civilizatiei"
www.wikipedia.org
 http://www.academia.edu/4361431/The_Cloisters._Medieval_Art_and_Architecture._Peter_Barnet_and_Nancy_Wu._The_Metropolitan_Museum_of_Arts

joi, 20 martie 2014

Cuvinte de inceput...

       Evul Mediu a fost o perioada caracterizata prin mari schimbari politice, culturale si economice, perioada ce a inceput in jurul anului 500en pana in anul 1500en. Evul Mediu a cunoscut prima urbanizare a Europei de Nord si de Vest. Statele Europene moderne datoreaza originile lor perioadei medievale, iar regulile politice asa cum le cunoastem in prezent sunt rezultatul realizarilor militare obtinute in acea perioada tumultoasa. Stiinta, tehnologia, agricultura cat si identitatea sociala au suferit schimbari dramatice. Evul Mediu dateaza de la caderea Imperiului Roman de Vest, secolul V, pana la Schisma Crestina din timpul reformei protestante, secolul XVI. O caracteristica importanta a perioadei a fost arhitectura, care si-a impus cel mai mult amprenta pe constructia de castele. Castelele erau cladiri fortificate militareste necesare pentru protectia locuitorilor in conditii de razboi. Initial au fost concepute şi construite pentru a controla teritoriile cucerite. De asemenea ele au servit si pentru a intimida populatia dominata, au servit ca locuri de refugiu dar si ca locuinte pentru lorzi. Acestea au fost, totodata si simboluri impresionante de putere si bogatie ale proprietarilor.
         Acest blog va va oferi sansa de a patrunde prin zidurile castelelor, de a afla povestile ascunse in tunelele lor intunecate, de a descoperi frumusetea unor cladiri impunatoare. Imagini,povesti,istorie, conspiratii,secrete...o combinatie incitanta pe baza unui subiect interesant. Va invit sa explorati in urmatoarele articole spectaculoasa lume medievala din interiorul uriaselor castele!