miercuri, 28 ianuarie 2015

Castelul Eltz

Castelul Eltz  nu a fost niciodata cucerit
Situat in vestul Germaniei, intre Koblenz si Trier, in apropiere de Münstermaifeld si Wierschem, castelul Eltz este "ascuns" in mijlocul unei paduri dese, ridicat pe o  stanca de aproximativ 70 de metri, inaltime menite sa-i puna in valoare maretia dar mai ales sa-i confere o pozitionare strategica.Este un castel a carei imagine a fost, in perioada 1961-1995, pe toate bancnotele de 500 de marci.
Raul Eltz inconjoara din trei parti aceasta constructie, arhitectii luand in considerare conditiile naturale oferite de piscurile stancilor, lucru care explica formele ciudate ale unora dintre camere. De remarcat faptul ca aceasta cetate nu a fost niciodata cucerita iar castelul este si astazi in proprietatea familiei care l-a ridicat. O vizita in acest castel reconditionat perfect ofera prilejul unei lectii de istorie veche de peste 800 de ani a familiei Eltz, dezvaluind si cate ceva din modul de viata al locuitorilor. Puteti vedea astfel armuri si armanent vechi, datand din anul 1600, piese de mobilier elegante, tapiserii si diferite lucrari de arta care cuprinde peste 500 de articole, din secolele XII-XIX. Trebuie amintit ca acest castel este in proprietatea familiei Elz din secolul XII, obiectelele expuse fiind folosite sau admirate, dupa caz, de-a lungul timpului de membrii familiei de nobili. Detalii aici


Ce trebuie sa stiti?
  • Cel mai apropiat aeroport este cel din Frankfurt.
  • Un bilet de intrare costa  8 euro pentru adulti, respectiv 5,50 euro pentru studenti si copii.
  • Daca ati ajuns in zona, ar fi bine sa vizitati si Trier, cel mai vechi oras din Germania, Castelul Eltz fiind situat la 45 km nord-vest de acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu