marți, 6 mai 2014

Castelul ducilor de Anjou


Castelul ducilor de Anjou din orasul Angers (Château d'Angers Fortress) este o fortareata construita intre secolele al XIII-lea si al XVI-lea, avand destinatie de locuinta si aparare. Acesta a fost construit pe un deal cu o inaltime de 47 m, aflat in apropiere de raul Maine, deoarece era un punct strategic al zonei. Astazi castelul apartine guvernului francez.
Pe locul castelului actual s-au gasit dovezi ale existentei unui castel antic construit in jurul anului 4500 i.Hr. In secolul al IX-lea a fost construit aici un palat pentru contele de Anjou, acesta fiind devastat in timpul unui incediu ce avut loc in jurul anilor 1131 sau 1132. Constructia castelului actual a durat cativa zeci de ani, acesta avand o incinta de 800 m lungime si 17 turnuri de aparare de aproximativ 30 m inaltime, numai partea dinspre raul Maine nefiind fortificata, deoarece aceasta este abrupta.
De-a lungul timpului castelul a fost folosit ca si inchisoare, centru de ingrijire pentru persoanele cu handicap, garnizoana militara in timpul lui Ludovic al XI-lea, deposit de munitie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si muzeu incepand din anul 1948, cand au fost amenajate si gradinile. Trei ani mai tarziu a fost renovata si capela, distrusa in timpul razboiului, iar in anul 1954 a fost construita si cladirea care adaposteste astazi Muzeul de Tapiserii a Apocalipsei (Tenture de l'Apocalypse).
Castelul, cu cei aproximativ 170.000 de vizitatori anuali, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din regiunea Maine-et-Loire, din care face parte si orasul Angers, acesta acoperind o zona de aproximativ 25.000 m². Printre atractiile castelului se numara Sala Mare, avand 500 m², gradinile florare frumos amenajate, resedinta regala, capela Sfantul Ioan Botezatorul si ramasitele capelei St. Laud, galeria regelui René de Anjou, construita intre anii 1435-1453,  casa guvernatorului, construita in secolul al XVIII-lea, si galeria care gazduieste Muzeul de Tapiserii a Apocalipsei, unde sunt expuse tapiserii din secolul XIV-lea, infatisand scene din cartea Apocalipsa dupa Ioan, ultima carte a Noului Testament..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu