miercuri, 28 ianuarie 2015

Castelul Wartburg, Eisenach

Castelul Wartburg, Eisenach, "cel mai german dintre castelele germane"
Situat pe un deal abrupt, intr-un cadru natural deosebit, Castelul Wartburg este unul dintre cele mai vechi castele si mai bine conservate din Germania. Este situat in apropiere de Eisenach, la 120 de mile nord-est de Frankurt. Construit in 1067, Castelul Wartburg a fost si este martorul a peste 900 de ani de istorie germana, fiind inclus in 1999 in patrimoniul mondial al UNESCO. Catalogat ca fiind "cel mai german dintre castelele germane", Wartburg si-a legat numele de reformatorul german Martin Luther, care, ascuns aici, a tradus in germana Biblia in numai unsprezece saptamani.
Cei ce viziteaza Castelul Wartburg vor putea vedea fresce infatisand scene din viata printesei maghiare Elisabeta (1207-1231), care casatorindiu-se cu contele Ludovic IV al Turingiei a ales pana la urma sa traisca dupa principiile Sfantului Francisc de Assisi (1181-1226),  in piosenie, ajutandu-i pe nevoiasi, acesta fiind motivul pentru Printesa Elisabeta a fost canonizata. Goethe (1749 -1832) a catalogat imprejurimile castelului "cel mai minunat loc in care am fost vreodata”. In timp, castelul a fost marit cu noi dependinte sau chiar reconstruit, ultimele doua actiuni de acest gen fiind demersul  Casei de Saxa-Weimar-Eisenach din 1838 sau cea din anii 1950, cand s-a revenit, acolo unde a fost cazul, la stilul initial.
Cum ajungi aici?
  • Cu masina: de pe autostrada A4 in directia Erfurt, Dresda, de iesirea 39 b "Eisenach-Mitte", catre Eisenach, unde veti gasi indrumatoare catre Wartburg.
    Eisenach este situat la 120 de mile nord-est de Frankurt.
  • Biletele de intrare la castelul Wartburg costa 7 € pentru adulti, 4 € pentru studenti si copii.
  • Trebuie sa platesti 1 € pentru un permis de fotografie si de 5 € pentru filmare.
  • O piata traditionala de Craciun are loc aici in timpul iernii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu